Reacția lui Serafim Urechean precum că i-ar fi vândut lui Plahotniuc, în 2009, funcția de procuror general cu 2 milioane de euro: „Sunt prostii și aberații”

Declarația lui Vlad Filat precum că fostul lider al Alianței „Moldova Noastră”, Serafim Urechean, i-ar fi vândut fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, în anul 2009, funcția de procuror general contra unei sume de două milioane de euro, Serafim Urechean o califică drept „prostii, aberații”.

Foto: syfeed.com

„Sunt prostii, aberații, dar măcar am aflat cine le răspândește - Filat. Mi-e jale și mi-i greață de el. Unde este astăzi Platon, dar și celălalt degenerat (Untilă - n.r.)? O să revin și o să vă spun mai multe”, a declarat fostul primar de Chișinău, Serafim Urechean, pentru Ziarul Național.

De menționat că UNIMEDIA a încercat să obțină un comentariu de la Serafim Urechean în privința acuzațiilor aduse de fostul premier, Vlad Filat, însă ne-a înschis la apelurile noastre insistente. Nici de la Veaceslav Untilă nu am reușit să obținem o reacție.

Amintim că Vlad Filat, în cadrul unui interviu, a declarat că funcția de procuror general al Republicii Moldova, în care la 7 octombrie 2009, Valeriu Zubco a fost numit ar fi fost vândută pentru 2 milioane de euro.

„În 2009, la mine acasă a fost Untilă cu Platon. Eu nu cunoșteam că va veni cu Platon, pe atunci era deputat. Primul m-a telefonat, au venit după ora 23:00. Mesajul a fost unul direct. S-a decis vânzarea funcției de procuror general contra unei sume de 2 milioane de euro. S-a decis ca candidatura să fie din partea lui Urecheanu, dar de fapt, era a lui Plahotniuc – Zubco, care este cumnat cu Ghenadie Sajin. Ei au încercat să împiedice această numire”, a declarat Filat.

UNIMEDIA amintește că Valeriu Zubco, prin hotărârea Parlamentului din 7 octombrie 2009, a fost numit în funcția de Procuror General al Republicii Moldova, pe care a exercitat-o până pe 21 ianuarie 2013, fiind demis ca urmare a incidentului din rezervația Pădurea Domnească.

Zubco a fost învinuit de către societatea civilă și reprezentanții mai multor partide politice că a tăinut incidentul tragic din 23 decembrie 2012, soldat cu moartea tânărului Sorin Paciu.


Pub