Vlad Filat, telefonat de Plahotniuc în penitenciar: „Noi avem comunicare periodică. Venea o persoană care mă invita în sala sportivă”

Fostul lider al PLDM, Vlad Filat, a declarat că „periodic” era telefonat în Penitenciarul nr.13, unde își ispășește pedeapsa, de către ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Iar comunicarea dintre cei doi era asigurată de o anumită persoană de la conducerea Penitenciarului.

Foto: UNIMEDIA

„După întrevederea din 2015, noi nu ne-am văzut, dar am avut comunicare periodică cu Plahotniuc, dar să nu vă imaginați că aceasta se întâmpla în fiecare zi. Eu nu puteam să-l telefonez, pentru că dacă aveam acces la vreun telefon mobil, mi-ar părea că văd o navă cosmică” a declarat Filat.

De asemenea, fostul premier a povestit modul în care era chemat pentru a discuta cu Plahotniuc, prin intermediul angajaților din Penitenciar.

„Venea o persoană din conducerea DIP-ului care, de regulă, mă invita în sala sportivă. Ulterior în sala sportivă îmi forma numărul, îmi transmitea telefonul și comunicam. Prima comunicare telefonică am avut-o când a anunțat intenția de a deveni prim-ministru. Motivul a fost ca să-i conving pe cei din PLDM să accepte să comunice cu PL-ul, de altfel vor ajunge în opoziție. După care au mai continuat câteva discuții”, a mai povestit Vlad Filat.

Amintim că Filat a declarat că a avut doar o singură vizită cu fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, de când a fost încătușat. Întrevederea dintre cei doi a avut loc la data de 19 decembrie 2015 la sediul Centrului Național Anticorupție (CNA).


Pub