Renato Usatîi, despre raportul Kroll 2: „În zilele următoare voi afla cine mi l-a oferit”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că nu cunoaște cine i-a oferit stick-ul memorie, în seara când a revenit în țară, cu întreg raportul Kroll 2. Politicianul a mai adăugat că în zilele următoare va afla numele celui care i-a oferit informația și presupune că scurgerea a avut loc de la una dintre cinci persoane care a avut acces la document.

Foto: UNIMEDIA

„Nu știu cine mi-a făcut această scurgere a raportului Kroll, dar în zilele ce urmează voi afla. Eu în 80% dintre cazuri am ieșit și am prezentat documente care nimeni nu le avea. În seara când am revenit în țară am primit trei stick-uri, care într-una dintre ele era întreg raportul Kroll 2. La raportul Kroll 2 a avut acces 5 persoane: Plahotniuc, guvernatorul BNM, procurorul general, Eduard Harunjen, procurorul anticorupție, Viorel Morari, și Adriana Bețișor”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Ex-primarul de Bălți a mai adăugat că raportul a fost citit de către Andrian Candu, Pavel Filip și câțiva consilieri de-ai lui Plahotniuc.

UNIMEDIA amintește că liderul Partidului Nostru a intrat în posesia integrală a raportului Kroll-2.

De asemenea, în cea de-a doua secțiune a Raportului Kroll-2, făcută publică de Renato Usatîi, Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Vlad Filat sunt trei dintre cei mai mari beneficiari ai fraude bancare din perioada 2012-2014 de la cel trei bănci.

Vladimir Plahotniuc ar fi beneficiat direct cel mai mult din frauda bancară. Companiile afiliate fostului lider democrat ar fi obținut puțin peste 30 de milioane de dolari prin diferite scheme cu banii ce au fost combinați în timpul fraudei bancare din cele 3 bănci.


Pub