Patru copii fugiţi de acasă cu o maşină furată au fost opriţi de poliţie după ce au parcurs 1 000 km

PE SCURT

Patru copii, printre care şi o fetiţă de 10 ani, au fugit de acasă cu o maşină furată şi au reuşit să parcurgă 1 000 de kilometri în Australia până ce au fost opriţi de poliţie, au anunţat luni autorităţile, citate de DPA și Agerpres.

Copiii, având asupra lor undiţe şi bani, ar fi plecat sâmbătă cu o maşină de teren aparţinând unuia dintre taţii lor, într-o călătorie minuţios plănuită pentru a fugi de acasă, din oraşul Rockhampton, situat în centrul statului Queensland.

PE LUNG

Poliţia i-a interceptat, duminică seară, pe cei patru copii – o fetiţă de 10 ani, un băiat de 14 ani şi alte două fete de 13 ani – în localitatea Grafton din statul vecin, Noul Wales de Sud, la peste 1.000 km sud de locul de plecare.

Potrivit poliţiei, unul dintre copii lăsase în urmă un bilet de rămas bun adresat familiei sale.

Copiii nu ar fi plătit pentru carburant la două staţii de benzină la care au oprit pe drum.

Autovehiculul în care se aflau a fost observat în Glen Innes, la 160 kilometri vest de Grafton, însă poliţia a fost nevoită să suspende temporar urmărirea ”din cauza vârstei şoferului şi a condiţiilor de drum”, a detaliat Williams.

Copiii şi maşina în care se aflau au fost localizaţi ulterior în Grafton.

Poliţiştii au fost nevoiţi să deschidă portierele cu forţa deoarece copiii le blocaseră, a adăugat Williams care a precizat că nimeni nu a fost rănit.

Foto: Poză simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.