Împiedicat să semneze un nou contract
Social 15 iulie 2019, 20:07 | 8048

A mers la Societatea pe Actiuni „Metalferos” pentru a-si prelungi un contract expirat, dar acolo a fost imbrancit si luat la pumni. Este vorba despre directorul unei firme de colectare a fierului vechi, Valentin Esanu, care s-a pomenit cu trei dosare dupa ce, in 2014, a vorbit despre monopolul la exportul metalelor feroase si neferoase din Republica Moldova. Timp de doi ani, barbatul s-a aflat in detentie, iar in urma cu trei saptamani a fost plasat sub control judiciar. Acum, vrea sa-si reia activitatea de antreprenor. Doar ca, spune el, ii sunt puse piedici.

Omul de afaceri spune că are nevoie de un nou contract pentru a-și putea relua activitatea.

Scena a fost surprinsă cu telefonul mobil chiar de către Valentin Eșanu.

Eșanu spune că a fost îmbrâncit anume atunci când a încercat să filmeze metalul depozitat în curtea întreprinderii.

În acest context, Valentin Eșanu le-a solicitat prim-ministrului Maia Sandu și vicepremierului Andrei Năstase să intervină pentru a opri contrabanda.

Am încercat să obținem o reacție de la administrația întreprinderii „Metalferos”, doar că atât șeful, cât și adjunctul său nu se aflau în birou. În schimb, cu echipa Jurnal TV a vorbit șeful pazei, care și-a atribuit și alte funcții.

Ulterior, Valentin Eșanu a mers la poliție pentru a depune o plângere. Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la apelurile noastre pentru a comenta acuzațiile. Omul de afaceri Valentin Eșanu este cunoscut în spațiul public din anul 2014. Atunci, el și mai mulți angajați ai întreprinderii pe care o conduce au organizat o serie de proteste, cerând lichidarea monopolului la exportul metalelor feroase şi neferoase din Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie