02:56:32 19.04.2024
Stiri

Incident GRAV în Marea Neagră, care ar fi putut porni un război la graniţa României. Este ULUITOR ce a făcut un distrugător rus în timpul unui exerciţiu militar la care participau şi americanii. „Federaţia Rusă şi-a arătat încă o dată adevăra

Știri 15.07.2019 07:31 Vizualizări2003 Autor: Ziarul National
Incident GRAV în Marea Neagră, care ar fi putut porni un război la graniţa României. Este ULUITOR ce a făcut un distrugător rus în timpul unui exerciţiu militar la care participau şi americanii. „Federaţia Rusă şi-a arătat încă o dată adevăra


Un distrugător rus a creat o „situaţie periculoasă” după ce a intrat în zona în care se efectuau trageri în timpul unui exerciţiu militar, care s-a desfăşurat în Marea Neagră, transmit Forţele Navale Ucrainene.

Nava, distrugătorul Smetlivy, din clasa Kashin, ar fi intrat intenţionat într-o zonă închisă, rezervată pentru exerciţii cu artilerie navală.


Incidentul, petrecut în timpul exerciţiului Sea Breeze, a fost anunţat pe Facebook de marina ucraineană. „Federaţia Rusă şi-a arătat încă o dată adevărata faţă şi a provocat o situaţie de urgenţă în Marea Neagră, ignorând legea maritimă internaţională”, au transmis Forţele Navale Ucrainene.

Fregata ucraineană Hetman Sahaydachniy ar fi contactat nava rusă, dar echipajul acesteia ar fi susţinut că are probleme cu sistemul de comunicaţii, potrivit aceleiaşi surse.

Flota Rusă a Mării Negre a reacţionat la scurt timp după aceea: „Afirmaţia Forţele Navale Ucrainene, cum că vasul Smetlivy ar fi intrat într-o zonă închisă unde se desfăşoară exerciţiile Sea Breeze-2019, nu este adevărată. Smetlivy acţionează în strictă concordanţă cu legea internaţională”.

Ruşii organizau şi ei, în aceeaşi perioadă, exerciţii în Marea Neagră.

Un purtător de cuvânt al US Navy a confirmat că distrugătorul a fost prezent în zonă, dar nu a dat prea multe detalii suplimentare. „Prezenţa navei ruse nu a avut niciun impact asupra exerciţiului de ieri”, a declarat locotenentul Bobby Dixon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md