03:49:22 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Premierul Maia Sandu a fost făcută să ROȘEASCĂ la Kiev din cauza votului „pro-Rusia” dat de Năstase la APCE. Ucrainenii i-au cerut EXPLICAȚII și în privința partenerului de coaliție Dodon, care afirmă că Crimeea este a Rusiei

Politică 15.07.2019 16:00 Vizualizări4240 Autor: Ziarul National
VIDEO // Premierul Maia Sandu a fost făcută să ROȘEASCĂ la Kiev din cauza votului „pro-Rusia” dat de Năstase la APCE. Ucrainenii i-au cerut EXPLICAȚII și în privința partenerului de coaliție Dodon, care afirmă că Crimeea este a Rusiei facebook


Premierul Maia Sandu a fost pusă într-o situație nuplăcută la Kiev, când a fost întrebată de votul „pro-Rusia” dat de vicepremierul Andrei Năstase la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. De asemenea, lidera PAS a fost nevoită să de explicații și în privința declarațiilor președintelui Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, care susține că Crimeea ar aparține Federației Ruse.

Într-un interviu pentru Radio Svoboda de la Kiev, premierul Sandu a fost întrebată cum comentează votul dat „conștient” de Andrei Năstase la Strasbourg, pentru reprimirea Rusiei la APCE. „Multă lume nu s-a așteptat la un asemenea vot din partea lui Andrei Năstase. Ulterior, el a spus că a dat conștient acest vot”, a spus corespondentul Radio Svoboda.

Citește și: Năstase și Bătrâncea - PRO! Consiliul Europei i-a restabilit, după cinci ani, dreptul de vot Federației Ruse în APCE. Deputatul de la Chișinău care a votat ÎMPOTRIVĂ

„Eu înțeleg… În același timp, colegul meu de partid (Mihai Popșoi n.r.) a votat pentru Ucraina, împreună cu Ucraina. Noi susținem integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. Domnul Năstase va veni, probabil, la Kiev și atunci îl veți întreba de ce a votat așa”, a precizat Maia Sandu.

Citește și: Preşedinte Zelensky îi invită în Lugansk şi Donbas pe deputații din APCE, care au votat „pro Rusia”

De asemenea, premierul Maia Sandu a fost întrebată dacă președintele Igor Dodon își va retrage declarațiile potrivit cărora Crimeea este parte a Federației Ruse. „Eu sper că acest lucru se va întâmpla. Eu am vorbit cu președintele că el trebuie să facă acest lucru, pentru că este important pentru noi să avem relații bune cu vecinii noștri: și cu România, și cu Ucraina”, a răspuns Maia Sandu.

Lidera PAS a mai adăugat că, în curând, reprezentanții PSRM vor fi invitați la Bruxelles, unde urmează să spună deschis dacă susțin parcursul european al R. Moldova.

Prim-ministrul R. Moldova a mai recunoscut că majoritatea dintre Blocul „ACUM” și PSRM este atipică și că speră că Guvernul actual să rămână în funcție cel puțin un an.

„Cred că în cele din urmă vor fi alegeri anticipate, dar nu știm exact când. În câteva luni urmează să curățim sistemul, iar în alte câteva luni să fie numite în funcție persoane care din interior să-l reformeze. Îmi doresc ca acest Guvern să se mențină cel puțin un an”, a declarat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md