13:34:01 19.04.2024
Stiri

Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep cu Ordinul Național „Steaua României”: Este un model pentru tânăra generație

Știri 15.07.2019 18:01 Vizualizări1232 Autor: Ziarul National
Klaus Iohannis o va decora pe Simona Halep cu Ordinul Național „Steaua României”: Este un model pentru tânăra generație


Președintele Klaus Iohannis a decis luni să îi acorde jucătoarei de tenis Simona Halep, câștigătoarea turneului de mare șlem de la Wimbledon, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

„Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale remis CaleaEuropeană.ro.

„Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”, mai menționează sursa citată.

Simona Halep va fi decorată și de Patriarhia Română, care a decis să îi acorde Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Jucătoarea de tenis Simona Halep a devenit sâmbătă prima jucătoare de tenis din România care a câștigat turneul de mare șlem de la Wimbledon, după ce joi devenise prima sportivă a sportului alb din țara noastră care s-a calificat în finala acestui turneu considerat „templul tenisului mondial”.

Pe iarba londoneză, Halep a învins-o pe Serena Williams în două seturi, cu scorul de 6-2 și 6-2, câștigând al doilea său turneu de mare șlem din carieriă, iar momentul a fost relatat pe larg de presa internațională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md