/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

DEZVĂLUIRI: Filat s-a întâlnit cu Plahotniuc după ce a fost arestat și au vorbit de mai multe ori la telefon. Despre ce au discutat

missing
15 iulie 2019, ora 21:08

Ex-premierul Vlad Filat s-a întâlnit o singură dată cu fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, după ce a fost întemnițat. Asta s-a întâmplat la sediul Centrului Național Anticorupție. Filat a povestit în detalii despre ce a discutat cu cel care l-a băgat după gratii, ce acuzații i-a adus Plahotniuc și pentru ce îl suna periodic în peniteciar.

„Pe 19 noiembrie 2015 m-au anunțat că sunt transferat la CNA. Eu mi-am luat toate lucrurile: tigaie, ceaun, ce mai aveam eu pe aici. Am ajuns la CNA, în celulă și pe la 11 seara a venit un ofițer și mi-a spus că trebuie să-l urmez. Am urcat la etajul 4, am intrat într-un birou în care era procurorul interimar Anticorupție Popenco… Am vorbit câteva propoziții și după ce a iești a intrat Plahotniuc, după el Costea Botnari cu borsetca, evident. S-au uitat dacă totul este în regulă în birou.

L-am întrebat de ce a făcut ceea ce a făcut. El doar știa că toate porcăriile astea cu 250 de milioane au reprezentat un show mediatic și motiv de a fi înlăturat.  Răspunsul lui a fost foarte sec că dacă nu făceam eu, făceai tu. Eu zic cum puteam să o fac eu cu Procuratura ta, justiția ta și toate metodele la îndemână” a povestit Filat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Filat a enumerat ce acuzații i-a adus Plahotniuc. Democratul îl bănuia că ar fi organizat împreună cu Platforma DA mitingul din 6 septembrie, pentru că la eveniment ar fi participat mai mulți PLDM-iști. De asemenea, că ar fi fost implicat la instalarea corturilor de către Petrenco lângă casa lui Plahotniuc. „Ca argument a fost că l-a văzut  pe  Pistricciuc vorbind cu Petrenco. Lucruri de astea de oameni sociopați”, a precizat Filat.

Fostul prim-ministru dă asigurări că nu a avut nimic cu mitingul organizat atunci de Platforma DA, dar regretă acest lucru. „Poate dacă aveam comunicare nu se întâmplau anumite lucruri. Dacă mă duceam în piață (Piața Marii Adunări Naționale) nu doar soarta mea, mai multe lucruri erau să fie schimbate”, spune Filat, precizând că s-a gândit să vină atunci cu un mesaj la miting de la tribună, dar a fost convins de partenerii externi că nu e bună această inițiativă.

Vlad Filat mai povestește că Plahotniuc îl suna periodic în închisoare, la telefonul unui conducător al Departamentului Instituții Penitenciare. „Venea o persoană care de regulă mă invita în sala sportivă, persoană din conducerea DIP-ului. Forma numărul și îmi transmitea telefonul”.

În cadrul primei discuții telefonice, Plahotniuc și-a anunțat intenția de a deveni prim-ministru. „Motivul a fost că trebuie să-i conving pe cei din PLDM că trebuie să accepte să discute că altfel vor ajunge în opoziției.  Eu nu am comunicat telefonic cu niciunul care a votat pentru Guvern, dar mi s-a permis să vorbesc cu Palihovici, cu Pistrinciuc, Cobzac, Grama, Victor Roșca”, a enumerat Filat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram