‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFranţa, cea mai mică recoltă de rapiță din ultimii 16 ani. La grâu se...

Franţa, cea mai mică recoltă de rapiță din ultimii 16 ani. La grâu se așteaptă o creștere față de 2018

‹ adv ›
‹ adv ›

Franţa se aşteaptă să recolteze în acest an o cantitate de 37 milioane de tone de grâu, cu 8,5% mai mult decât în 2018, a anunţat marţi Ministerul francez al Agriculturii cu ocazia publicării primelor sale estimări referitoare la recolta din acest an, informează Reuters, citat Agerpres.

Producţia preconizată pentru acest an este cu 3,6% peste media ultimilor cinci ani şi se bazează pe o producţie medie de 7,37 tone de grâu la hectar, în creştere faţă de 6,98 tone pe hectar anul trecut, şi pe o suprafaţă cultivată de 5,01 milioane hectare, în creştere faţă de 4,88 milioane hectare.

Traderii şi analiştii se aşteptau pentru acest an la o recoltă mai mare de grâu în Franţa, cel mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, în pofida impactului negativ provocat de valul de căldură înregistrat la finele lunii iunie.

În schimb, la rapiţă, Ministerul francez al Agriculturii prognozează o recoltă de 3,6 milioane tone, cu 27% mai puţin decât cea de anul trecut şi totodată cea mai mică recoltă din ultimii 16 ani. Această prognoză este sub estimările iniţiale de 3,8 milioane tone publicate luna trecută, în condiţiile în care estimările referitoare la suprafaţa cultivată cu rapiţă au fost revizuite până la 1,2 milioane hectare, de la 1,3 milioane hectare.

Pentru orz, Ministerul francez al Agriculturii mizează pe o producţie totală de 12,6 milioane tone, în creştere cu 12,3% faţă de anul trecut.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii