image
Sursa foto: mediafax.ro

Un nou trend provoacă accidente fatale: O femeie a murit în timp ce folosea un pai metalic

O femeie din Marea Britanie a murit după ce a căzut pe un pai reutilizabil din metal, tragicul accident stârnind noi dezbateri privind interzicerea paielor din plastic.

Elena Struthers-Gardner, în vârstă de 60 de ani, ţinea în mână un pahar cu un pai metalic, atunci când a căzut, paiul metalic perforându-i un ochi, astfel cauzându-i leziuni cerebrale fatale, potrivit Daily Echo, un cotidian britanic. Femeia suferea de scolioză, aceasta fiind predispusă la accidente, informează, scrie mediafax.ro.

Femeia a murit în noiembrie 2018, iar rezultatul medicului legist a fost publicat săptămâna trecută, scrie The New York Times. Medicul legist a concluzionat că moartea femeii a fost un accident. 

Numeroase oraşe şi state americane au interzis deja paiele de plastic, în încercarea de a reduce poluarea mediului, o interdicţie similară fiind anunţată pentru Marea Britanie din aprilie 2020, relatează The Times. 

Cu toate acestea, interdicţiile au stârnit discuţii aprinse în rândul persoanelor cu dizabilităţi, care susţin că aceste interdicţii sunt discriminatorii pentru cei care depind de paiele de plastic pentru a consuma lichide. În plus, rigiditatea paielor metalice ar putea constitui un risc privind siguranţa consumatorilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: