Ministrul de Interne, Andrei Năstase, despre jaful de la o bancă comercială din capitală: „Ancheta este în desfășurare”

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a declarat că ancheta este în plină desfășurare în cadrul jafului de la o bancă comercială din sectorul Buiucani al capitalei ce a avut loc săptămâna trecută. De asemenea, viceprim-ministrul a făcut un apel către persoanele ce au avut de suferit să „aibă puțină răbdare și încredere”.

Foto: UNIMEDIA

„Vreau să vă asigur că ancheta privind jaful bancar din sectorul Buiucani este în desfășurare și facem progrese. Este o anchetă foarte complexă, complicată. Fac apel, inclusiv la acei păgubiți, să aibă puțină răbdare și, mai ales, încredere”, a declarat Andrei Năstase.

UNIMEDIA amintește că acum o săptămână, o filială a unei bănci comerciale a fost jefuită în sectorul Buiucani al Chișinăului. Din camera de păstrare a băncii, unde mai mulți beneficiari își păstrau bunuri de preț, acte și bani, au dispărut mai multe boxe.

Alexei Laza, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații (INI), a declarat pentru ZdG că numărul persoanelor care depun declarații la poliție în calitate de persoane păgubite în dosarul furtului crește zilnic. Dacă luni, 8 iulie, se estima că existau 31 de persoane păgubite cu suma de 29,4 milioane de lei, în doar o zi, suma practic s-a dublat.


Pub