Funcția de procuror general în care a fost numit Valeriu Zubco, vândută cu 2 milioane de euro. Filat: „La mine acasă a fost Untilă cu Platon. Mesajul a fost unul direct”

Funcția de procuror general al Republicii Moldova, în care la 7 octombrie 2009, Valeriu Zubco a fost numit ar fi fost vândută pentru 2 milioane de euro. Declarația aparține fostului premier, Vlad Filat, în cadrul unui interviu la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„În 2009, la mine acasă a fost Untilă cu Platon. Eu nu cunoșteam că va veni cu Platon, pe atunci era deputat. Primul m-a telefonat, au venit după ora 23:00. Mesajul a fost unul direct. S-a decis vânzarea funcției de procuror general contra unei sume de 2 milioane de euro. S-a decis ca candidatura să fie din partea lui Urecheanu, dar de fapt, era a lui Plahotniuc – Zubco, care este cumnat cu Ghenadie Sajin. Ei au încercat să împiedice această numire. După întâlnirea cu ei, am avut o întâlnire cu amabsadorul american, noi discutam deseori la ore târzii sau prea devreme, eu i-am spus situația, iar dânsul mi-a zis că e grav, dar până la urmă este decizia voastră”, a declarat Filat.

UNIMEDIA amintește că Valeriu Zubco, prin hotărârea Parlamentului din 7 octombrie 2009, a fost numit în funcția de Procuror General al Republicii Moldova, pe care a exercitat-o până pe 21 ianuarie 2013, fiind demis ca urmare a incidentului din rezervația Pădurea Domnească.

Zubco a fost învinuit de către societatea civilă și reprezentanții mai multor partide politice că a tăinut incidentul tragic din 23 decembrie 2012, soldat cu moartea tânărului Sorin Paciu.


Pub