Maia Sandu în dialog cu subsecretarul de stat al SUA David Hale: Azi, mai mult că niciodată, avem nevoie de sprijinul SUA

PE SCURT

Prim-ministra Maia Sandu și subsecretarul de stat al SUA David Hale au discutat a Chișinău despre perspectivele dialogului strategic moldo-american și evoluțiile în cooperarea dintre cele două state.

Oficialii și-au exprimat convingerea că menținerea unei comunicări permanente și transferul continuu al celor mai bune practici democratice de către Statele Unite ale Americii în Republica Moldova imprimă o dinamică ascendentă relațiilor moldo-americane.

PE LUNG

Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința față de Statele Unite ale Americii pentru sprijinul constant acordat țării noastre și speranța că SUA va fi în continuare alături de Republica Moldova.

„Azi, mai mult că niciodată, avem nevoie de sprijinul SUA în lupta împotriva corupției, spălării banilor, contrabandei la nivel regional și monopolurilor. Guvernul actual, spre deosebire de guvernul precedent, are voința politică de a opri toate aceste fărădelegi și scheme ilegale. În acest sens contăm foarte mult pe cooperarea cu Guvernul SUA în domeniul organelor de drept, al luptei cu corupția și în sectorul justiției”, a declarat prim-ministra Maia Sandu.

La rândul său, subsecretarul de stat al SUA, David Hale, a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimțite în mod direct de cetățeni. David Hale a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.