/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PL dezaprobă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru locale: Transformă alegerea primarilor într-o formalitate

missing
14 iulie 2019, ora 17:34

Partidul Liberal a adoptat astăzi, la ședința lărgită a Consiliului Republican, o declarație prin care dezaprobă și condamnă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate. Liberalii se referă la declarațiile făcute de președintele Igor Dodon și prim-ministra Maia Sandu despre un eventual „acord de neagresiune în campanie” care să prevadă că electorala se va desfășura fără geopolitică și atacuri reciproce.

„PL dezaprobă și condamnă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate. În același timp, împărțirea viceprimarilor de pe acum, este la fel cum au procedat PD și PSRM, cu împărțirea frauduloasa a circumscripțiilor pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Aceste acțiuni sunt, de fapt, o forma de uzurpare a puterii locale și o încălcare a principiilor alegerilor democratice, care se bazează pe integritate, concurență loială și meritocrație.

Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor pro-europeni și unioniști, iar ceilalți candidați ai altor partide vor fi automat excluși din această competiție electorală. ACUM și PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local, și anulează din start caracterul competitiv al alegerilor”, se spune în declarația liberalilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram