/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vlad Filat: „Principalul beneficiar al fraudei bancare a fost Ilan Șor”

missing
14 iulie 2019, ora 22:37

Principalul beneficiar al furtului din sistemul bancar al R. Moldova a fost Ilan Șor, crede ex-premierul Vlad Filat, iar Plahotniuc i-a permis să fure, pentru că a beneficiat și el din această schemă, dar mai puțin decât primul nominalizat.

„Principalul beneficiar eu consider că a fost Șor. Restul au fost plătiți să tacă, să închide dosare, să-l protejeze politic, să traducă 6 luni de zile sentința”, a spus Filat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Vorbind despre fostul lider al Partidului Democrat, Filat a precizat: „Plahotniuc cred că a fost beneficiar, dar principalul a fost Șor”.

Ex-premierul nu crede că anumite forțe politice din exterior ar fi contribuit la frauda bancară din R. Moldova sau că Federația Rusă ar fi avut o implicare directă în aceste scheme, așa cum se vehiculează în ultimii ani.

„Implicare externă nu cred că a fost. Mașinăria diabolică a fost bine pusă la punct și implementată de către ai noștri”, afirmă Vlad Filat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram