Dumitru Diacov: „Mai devreme sau mai târziu, Vladimir Plahotniuc va depune mandatul de deputat”

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune că mai devreme sau mai târziu, Vlad Plahotniuc își va depune mandatul de deputat. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Vinerea cu Anatolie Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Dumitru Diacov crede că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, nu va mai reveni în formațiune, deși până acum nu a părăsit decât șefia partidului. „Mai devreme sau mai târziu, Vladimir Plahotniuc va depune mandatul de deputat și în circumscripția Nisporeni vor avea loc alegeri”, a afirmat președintele de onoare al PDM.

Democratul spune că, în cadrul următorului Congres al formațiunii, care va avea loc pe 27 iulie, se va discuta despre organizarea PDM pentru alegerile locale care se vor desfășura pe 20 octombrie. „Este important acum să se discute cu organizațiile teritoriale pentru a ne pregăti de alegerile locale, este important să demonstrăm coeziune în interiorul partidului. Este important cine va fi liderul formațiunii, dar este important și care va fi echipa ce se va ocupa de alegerile locale”, a spus politicianul. citat de IPN.

Dumitru Diacov crede că Pavel Filip este „un candidat serios” la șefia PDM. „Din fericire, la noi sunt foarte mulți oameni care ar putea să ocupe funcția de președinte al PDM. Oamenii se interesează activ și propun idei referitor la viitoarea conducere a partidului. De aceea, la Congres principalele noastre funcții sunt de a ne mobiliza, de a alege o nouă componență a Comitetului executiv și vom vorbi și despre cum trebuie să arate conducerea partidului”, a afirmat Dumitru Diacov.


Pub