MSMPS vine cu precizări, în cazul intoxicării a 50 de copii la o bază de odihnă care aparține Universității de Medicină: „Starea de sănătate a copiilor este medie”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări în cazul intoxicării în masă la o bază de odihnă din orașul Sergheevca, Ucraina, care aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”.

Foto: UNIMEDIA

În rezultatul schimbului de informații cu organele competente ale Ucrainei se confirmă cazurile de intoxicație alimentară a 52 de persoane: 50 de copii și doi adulți. În rezultatul examinării epidemiologice preliminare s-a stabilit ca cei aflați la odihnă au sosit din regiunile Kiev, Chernigov și Kharkhov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova în prezent se precizează, notează în comunicatul emis presei.

Starea de sănătate a copiilor este medie, aceștia fiind internați la spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk.

Consulul Republicii Moldova la Odesa s-a deplasat la fața locului pentru a documenta cazul.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că va reveni cu detalii.

UNIMEDIA amintește că ieri, presa ucraineană anunța că 46 de copii s-au intoxicat la tabăra de reabilitare „Medic-2” din Sergeevca, Ucraina, ulterior s-a aflat că sunt, de fapt, 50 de copii.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” a anunțat ulterior că nu este responsabilă de activitatea bazei.


Pub