/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

PL cere mandate de arest pe numele lui Plahotniuc și Șor și anunțarea lor în urmărire internațională

missing
13 iulie 2019, ora 17:15

Partidul Liberal cere emiterea neîntârziată a mandatelor de arest pe numele „principalilor beneficiari ai furtului miliardului – Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor”, precum și anunțarea lor în căutare internațională. Despre aceasta anunță reprezentanții formațiunii pe pagina PL.

„În ceea ce îl privește pe Vlad Filat, considerăm că acesta trebuie să aibă parte de un proces transparent, implicarea sa în frauda fiind însă evidentă”, se spune în postarea PL.

De asemenea, liberalii solicită prezentarea sumelor, cu nume și prenume a tuturor beneficiarilor furtului miliardului, de la primul credit neperformant din anii ’90, pană la ultimul, cu punerea în aplicare a prevederilor legale corespunzătoare în privința lor. „Orice încercare de protejare a unor persoane implicate precum: Alexei Greceanîi, Viorel Melnic (persoane apropiate lui Igor Dodon), Victor Țopa și Viorel Țopa (persoane apropiate lui Andrei Năstase) ș.a., va fi considerată drept complicitate la furtul miliardului.

Cerem identificarea și tragerea la răspundere a reprezentanților procuraturii, CNA, BNM etc, care au avut informații pertinente cu privire la furtul miliardului, au avut acces la aceste rapoarte Kroll, dar care au ascuns informația și au sabotat investigarea fraudei”, menționează Partidul Liberal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram