/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Filat, despre dezvăluirile magistratei Ludmila Ouș: Cele spuse reprezintă doar o mică parte din ilegalitățile comise în cazul meu

missing
13 iulie 2019, ora 19:44

Fostul premier Vlad Filat, condamnat la închisoare, comentează dezvăluirile unei judecătoare care a fost în completul de magistrați de la Curtea de Apel Chișinău care au examinat dosarul lui. Potrivit lui, „hotărârile judecătorilor trebuie să fie pronunțate în temeiul legii și bazate pe intima lor convingere. Orice altfel de decizii, luate sub presiune, la indicație, sub influență sau în urma unui „compromis” între judecători sunt ilegale”.

„Declarațiile de fapt arată cum funcționa (și încă) funcționează sistemul. Cu toate argumentele aduse de dna Ouș (n.r Ludmila Ouș), decizia de condamnarea a mea a fost ilegală. Condamnarea unui om pe nedrept nu poate fi justificată cu nimic. De aceea sper că Procuratura nu va rămâne spectator și va da aprecierea legală a acestei noi circumstanțe.
Cele spuse reprezintă doar o mică parte din toate ilegalitățile comise în cazul meu. Scoaterea imunității, arestarea ilegală, condițiile de detenție, modul în care am fost judecat și altele.

Vreau să fiu înțeles corect. Aici nu este vorba doar de mine, dar dosarul meu a creat un precedent și arată foarte clar modul cum s-a procedat în Republica Moldova în realizarea scopurilor politice sau economice, lichidând oponenții, folosind procurori și judecători, de fapt totul, fără nici o limită. 

De aceea ar fi bine, să vorbească toți cei care au ce spune pentru a face dreptate și a demonta sistemul diabolic instituit în Republica Moldova. Ar fi foarte relevant dacă d-na judecător Galina Moscalciuc, dar și alți participanți în dosarul meu ar spune cum am fost eu judecat….”, a spus Vlad Filat printr-un mesaj transmis de avocați.

Fosta judecătoare la Curtea de Apel Chișinău, Ludmila Ouș, spune că înainte de a fi exclusă din sistemul judecătoresc a fost intimidată de președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca. Intimidările au avut loc în perioada când examina dosare de rezonanță cum ar fi cel deschis pe numele fostului premier liberal democrat Vlad Filat și fostului deputat democrat Constantin Țuțu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram