Ce companii media figurează în lista beneficiarilor „furtului miliardului”

PE SCURT

Companiile, care au afiliere sau aparțin fostului președinte al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, apar în lista beneficiarilor banilor spălați din sistemul bancar . Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a publicat pe rețelele de socializare părțile 2 și 3 din raportul Kroll, care includ și o listă a companiilor ce ar fi beneficiat de miliardul furat.

Unele dintre acestea – OTIV Prime Holding, Prime Management SRL, ICS Prime TV și altele ar avea legătură cu Vlad Plahotniuc, scrie Media Azi.md

PE LUNG

Sursa citată precizează că din holdingul OTIV Prime Holding BV făceau parte cinci companii, printre care și Prime Media. Compania Prime Management, care administra posturile afiliate lui Plahotniuc, a fost creată în 2010. În declarațiile de avere ale politicianului pentru anii 2010-2014 Prime Management apare drept singura companie a lui Plahotniuc.

Coproprietar al Prime Management, pe lângă Vladimir Plahotnic, a fost și ex-președintele Parlamentului Andrian Candu.

Reamintim că astăzi purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi a confirmat pentru Unimedia că mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii la începutul lunii iulie.

Sechestrul a fost pus în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani în dosarul furtului miliardului.

Acum o săptămână RISE Moldova a scris despre sechestrul pe mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL. Printre proprietățile sechestrate se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.