image
Sursa foto: imperatortravel.ro

Japonia: Nouă căprioare, găsite moarte după ce au mâncat pungi de plastic

Nouă căprioare au murit după ce au înghiţit plastic în Parcul Nara din Japonia, a anunţat miercuri o organizaţie pentru protecţia faunei sălbatice, citată de AFP și Agerpres.

Fundaţia pentru Conservarea Căprioarelor din Nara a indicat că mai multe pungi de plastic şi ambalaje de alimente au fost descoperite în stomacurile căprioarelor găsite decedate între lunile martie şi iunie.

''Cea mai mare cantitate (de plastic) găsită la un una dintre cele nouă (căprioare) a fost de 4,3 kilograme'', a declarat pentru AFP un membru al organizaţiei, Yoshitaka Ashimura. ''Am fost surprinşi. Era aşa de mare'', a adăugat reprezentantul.

Parcul pitoresc din vechea capitală a Japoniei medievale adăposteşte peste o mie de căprioare, care de multe ori sunt văzute cutreierând pe străzi, în căutarea gustărilor oferite de vizitatori.

Turiştii nu au voie să hrănească animalele cu altceva în afară de biscuiţi, însă potrivit lui Ashimura unii dintre ei oferă căprioarelor şi alte alimente.

Numărul turiştilor care ajung în oraşul Nara, unde se află parcul cu acelaşi nume, a crescut în ultimii ani. În 2017 au fost înregistraţi 16 milioane de vizitatori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: