Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.07.2019

PNUD va continua să susțină țara noastră în dezvoltarea serviciilor socio-economice și de infrastructură

PNUD va continua să susțină țara noastră în dezvoltarea serviciilor socio-economice și de infrastructură

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan a avut o întrevedere cu Coordonatorul Rezident al ONU a.i. Reprezentant permanent al PNUD, Dima Al-Khatib. În cadrul întâlnirii au fost discutate un șir de subiecte din Programul de țară al Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova pentru anii 2018-2022, pe dimensiunile: creșterea economică durabilă, guvernare eficientă și schimbarea climei, mediu și energie.

Ministrul a menționat că una din principalele misiuni ale Guvernului este asigurarea unui sistem economic transparent cu ZERO toleranță față de corupție și focusat asupra dezvoltării economice și luptei contra schemelor de corupție. „Ne dorim să întoarcem încrederea cetățenilor în instituțiile statului, pentru ca fiecare să se simtă în siguranță la el acasă, să beneficieze de locuri de muncă cu salarii decente și servicii sociale de calitate” a punctat Vadim Brînzan.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a prezentat prioritățile activității sale, precum și cele patru dimensiuni prioritare - „4D”: Deconspirarea schemelor de corupție, Demonopolizare, Deetatizare și Dezvoltare.  Prin „4D” se urmărește crearea unei economii bazate pe cunoștințe, prin care se dezvoltă procesul de externalizare a afacerilor și anume prin intermediul investițiilor în infrastructură, IT, inovații, știință, învățământ, asigurarea medicală, implementarea tehnologiilor moderne. Pentru implementarea celor 4D strategici, Republica Moldova mizează și pe suportul PNUD.

Reprezentantul permanent al PNUD, Dima Al-Khatib a apreciat parteneriatul puternic existent între Republica Moldova și PNUD, reiterând interesul de a contribui la dezvoltarea economică a țării noastre prin reducerea sărăciei, guvernarea democratică și consolidarea păcii, schimbările climatice și riscul de dezastre, precum și inegalitatea economică.

Totodată, reprezentanții PNUD au menționat despre importanța atragerii diasporei în țară, ținând cont de faptul că diaspora este o resursă umană calificată și ar putea să se implice activ în proiecte de dezvoltare socio-economice.

Programul PNUD în Moldova se ghidează de Programul său de Țară și de Cadrul de asistență pentru dezvoltare ONU-Moldova pentru 2018-2022, care vin să sprijine prioritățile Guvernului Republicii Moldova, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus