Președintele Igor Dodon anticipează: „Candidatul PSRM sau candidatul ACUM va fi următorul primar de Chișinău”

Președintele Igor Dodon anticipează și susține că la alegerile locale generale, ce vor avea loc la data de 20 octombrie, bătălia cea mare pentru funcția de primar al municipiului Chișinău va fi între candidatul Blocului ACUM și cel al Partidului Socialiștilor.

Foto: UNIMEDIA

„Candidatul socialiștilor va fi, cel mai probabil, Ion Ceban. Cine va fi contracandidatul său, urmează să decidă celelalte partide. Dar la sigur unul dintre doi, sau candidatul PSRM sau candidatul ACUM, va fi următorul primar de Chișinău. Important ca, în premieră, campania electorală din Chișinău să fie fără geopolitică. Eu consider că acest lucru este posibil. Important este să fie lupta pentru soluții. Consider că în premieră, în 27 de ani de independență, noi putem să avem o astfel de luptă electorală. Pentru aceasta trebuie să fie un acord semnat între candidatul forțelor de stânga și cel de dreapta. Eu am discutat acest subiect și cu doamna prim-ministră, Maia Sandu, și cu Andrei Năstase, și cu Zinaida Greceanîi. Este o deschidere față de astfel de abordare”, a declarat președintele Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova1.

UNIMEDIA amintește că la data de 18 iunie, deputații Parlamentului Republicii Moldovaau decis că alegerile locale generale vor avea loc la data de 20 octombrie.

Astfel, campania electorală pentru alegerile locale generale ar putea începe la 20 septembrie curent.

Menționăm că mandatele actualilor primari a expirat pe 14 iunie 2019.


Pub