(video) Schimb de replici în Parlament privind audierea lui Andrei Năstase. PD susține că acesta l-ar fi intimidat pe președintele raionului Anenii Noi

Deputații PD au cerut audiera lui Andrei Năstase pentru a aduce explicații privind „intimidarea și agresarea președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, pentru a renunța la funcția pe care o deține”.

Potrivit deputatului PD, Alexandru Jizdan, „la data de 21 iunie 2019, Valentin Vieru, președintele PAS în cadrul consiliului raional Anenii Noi și-a permis să-l amenințe și să-l bage la pușcărie” pe Sergiu Racpea.

În replică, Vlad Batrîncea, a spus că Sergiu Rapcea ar fi cel care intimida oameni în perioada conducerii sale.

„În repetate rânduri am sesizat organele de drept, în perioada conducerii lui, când el amenința oamenii, agenții economici, care trebuiau să aducă sume impunătoare de bani la anumite adrese, când el personal venea la anumite instituții și elibera oamenii din funcții, care nu se aflau în jurisdicția lui. Am știut cum el a presat cetățenii să facă campanie electorală pentru un anumit partid politic”.

Inițiativa deputaților PD de audiere a lui Andrei Năstase nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Tot la ședința de astăzi, PD a propus audierea și a Alei Nemerenco, a lui Vadim Brînzan și a Nataliei Gavriliță. Propunerile au fost, de asemenea, respinse.


Pub