Președintele Braziliei a oferit funcția de ambasador în SUA unuia din fiii să

Președintele brazilian Jair Bolsonaro i-a oferit celui de-al treilea său fiu, Eduardo Bolsonaro, în vârstă de 35 ani, funcția de ambasador al Braziliei la Washington.

Foto: Veja

Eduardo Bolsonaro este numit de presă „ministrul de Externe din umbră” ca urmare a influenței puternice pe care o exercită asupra ideilor de politică externă ale președintelui Braziliei.

Eduardo Bolsonaro a spus că va accepta postul de ambasador și va trebui să demisioneze din funcția de membru al Congresului de la Brasilia, scrie digi24.ro.

Fără să țină cont de poziția tradițional precaută în plan diplomatic a Braziliei, atât președintele, cât și fiul său, se declară proamericani.

Jair Bolsonaro, poreclit „Trump de la tropice”, care a fost ales președinte pe fondul frustrării alegătorilor faţă de violenţa, corupţia şi problemele economice din Brazilia, a promis că va restabili ordinea în ţară, inclusiv prin folosirea unor metode dure. Însă criticii săi semnalează cu îngrijorare o aparentă înclinaţie a acestuia spre autoritarism şi intoleranţă.


Pub