Curtea de Apel din Comrat a validat mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei

Curtea de Apel din Comrat a validat mandatul Irinei Vlah în funcția de bașcan al Găgăuziei, în urma alegerilor din data de 30 iunie. Irina Vlah a ieșit câștigătoare din primul tur al scrutinului cu peste 91% dintre voturi.

Foto: UNIMEDIA

De menționat că sesizarea lui Serghei Cimpoieș cu privire la declararea alegerilor nevalide a fost respinsă, transmite nokta.md.

UNIMEDIA amintește că Irina Vlah a câștigat alegerile din UTA Găgăuzia, din primul tur al scrutinului.

Menționăm că pentru fotoliul de bașcan al UTA Găgăuzia au luptat astăzi, 30 iunie, patru candidați: Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol. Toți s-au înscris în cursă drept candidați independenți.

Precizăm că Irina Vlah deține funcția din anul 2015. În timpul alegerilor din 2015 a fost susținută de Partidul Socialiștilor. Este prima femeie care a juns în funcția de bașcan al autonomiei găgăuze.

Irina Vlah a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005, fiind aleasă de fiecare dată pe listele Partidului Comuniștilor. În 2014, a anunțat că părăsește PCRM și că rămâne deputat independent.

În 2018, Irina Vlah a declarat venituri de peste 200 de mii de lei din salariul provenit din funcția de bașcan. Vlah menționează în declarație și o casă la sol în orașul Comrat, scrisă pe numele Natalia Vlah.


Pub