Agenția Proprietăți Publice va reveni în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii

Majoritatea deputaților au votat pentru revenirea Agenției Proprietății Publice în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii. Proiectul a fost votat în ambele lecturi.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul PD Vladimir Cebotari a declarat că inițiativa „crează condiții de risc sporit de lipsă de transparență totală și interes direct de a ascunde o instituție de alta. Încălcați flagrant tot ceea ce s-a construit timp de ani de zile în domeniul reglementării activității de întreprinzător”.

În replică, autorul proiectului Sergiu Litvinenco a spus că „privatizările ilegale din ultimul timp au fost realizate de APP care era în subordinea Guvernului condus de Pavel Filip. Să vă dau exemple: Casa Presei, cantina Cancelariei de Stat, Tutun CTC, Gările Auto. Au fost cele mai netrasnaprente privatizări care au avut loc în ultima perioadă”.

„Repoziționarea APP în subordinea MEI va permite ministerului de a coordona şi monitoriza activitatea acesteia în scopul îmbunătățirii performanțelor, prin asigurarea creării unor mecanisme de supraveghere a activității entităților economice cu capital de stat, implementarea mecanismelor pentru diminuarea riscurilor de corupție și dezvoltarea mecanismelor de control la nivel de entitate, inclusiv prin aplicarea procedurilor de management al riscurilor”, se argumentează în nota informativă a proiectului de lege.

Anterior, Agenția Proprietății Publice avea statut de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului.


Pub