Marina Tauber, respinsă din nou pentru șefia Comisiei drepturile omului și relații interetnice

Candidatura deputatei Marina Tauber a fost respinsă din nou pentru șefia Comisiei permanente pentru drepturile omului și relații interetnice. Hotărârea a fost susținută cu votul a 52 de deputați.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, președintele Comisiei va fi Doina Gherman, deputată din fracțiunea parlamentară PAS, a anunțat Vlad Batrîncea. Deputata Marina Tauber va fi membră a Comisiei dreptului omului și relații interetnice.

În acest context, Marina Tauber a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului: „Democrația parlamentară nu există acolo unde opoziției îi este rezevrat doar un rol formal. Decizia de respingere a candidaturii mele este absolut ridicolă și scandaloasă”.

Deputatul Lilian Carp a luat și el cuvânt de la tribuna Parlamentului: „Vă aduceți aminte cum umbla cu mătura, dadea în cap cui cădea. Cine nu ținea cu Șor, cu matura. Despre ce drepturi ale omului putem vorbi, ce drepturi poate apăra această tovarășă?”.

Lilian Carp s-a referit la cazul din august 2018, atunci când în timpul unei manifestații, organizată la Orhei de către partidul ȘOR, Marina Tauber a acoperit fața unei reportere cu mătura, în timp ce jurnalista vorbea cu un protestatar.


Pub