Renato Usatîi publică încă o pagină din Kroll-2 cu companiile beneficiare din furtul miliardului: Apar nume ca Finpar, Prime, Caravita sau Gemenii SA

Ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi, a mai publicat astăzi încă o pagină din Kroll-2, unde este indicată o listă cu companiile beneficiare din furtul miliardului.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit fotografiei postate de facebook de către Usatîi, în listă se regăsesc companiile Finpar Invest SRL, Gemeni SA, Prime Menagement SRL, Caravita SRL și multe alte companii beneficiare din jaful secolului.

listă - Kroll 2 / Sursa:Renato Usatîi/facebook

Politicianul a mai menționat că așteaptă întâlnirea cu Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare pentru a fi audiat.

Renato Usatîi / Sursa:Renato Usatîi/facebook

În reacție, Casa de Comerț “Gemeni “, a venit mai multe precizări:

„Casa de Comerț “Gemeni” nu a avut credite neperformante sau relații viciate in ultimii 10 ani cu Banca de Economii a Moldovei, Banca Socială sau Unibank. De asemenea, în această perioadă nici nu au fost deschise conturi în aceste instituții bancare sus menționate .

Mai mult, pentru a evita orice dubiu în acest sens, acum doua săptămâni a fost solicitat Inspectoratului fiscal de stat să realizeze un control total a companiei, atât pentru perioada curentă, cât și pentru anii precedenți, acțiune care este deja în plină desfășurare începind cu data 08.07.2019.

Pornind de la aceasta, Casa de Comerț Gemenii SA, face apel ca să se evite orice gen de speculații la adresa centrului comercial, care ar putea provoca daune de imagine, dar și pierderi financiare. Prin urmare, rugăm presa să evite menționarea Casei de Comerț “Gemenii” în contextul devalizării sistemului bancar”, susține administrația Gemenii SA.

UNIMEDIA amintește că în seara zilei de ieri, 11 iulie, liderul Partidului Nostru spune că a intrat în posesia integrală a raportului Kroll-2. Renato Usatîi a publicat pe pagina sa de facebook imagini cu câteva sumare unde în premieră apare numele lui Vladimir Plahotniuc.

De asemenea, apare și fiul ex-premierului Vlad Filat, dar și Ilan Șor.

Potrivit lui Usatîi, e vorba de partea a doua a raportului Kroll 2, are circa 60 de pagini și aici ar scrie clar că Plahotniuc este beneficiarul furtului, iar Șor administrator.


Pub