(video) Octavian Țîcu îi învață pe deputați normele ortografice. Acesta a venit cu o propunere, care a fost sugerată de fiul său, de clasa a 9-a

Deputatul Octavian Țîcu a venit cu o propunere în Parlament, care a fost sugerată de către fiul său, de clasa a 9-a. Acesta a propus ca în toate documentele și inițiativele legislative să fie scris cu î din a, potrivit unei decizii ai Academiei de Științe.

„Eu am o propunere, care sper să fie votată în unanimitate, care cu atât mai mult vine de la fiul meu, care este în clasa a 9-a, și uitându-se prin documentele mele mi-a zis „tata, voi nu știți că „hotorîre” se scrie cu â din a?” Este o propunere către secretariatul Parlamentului și către Guvern. Eu văd și în hotărârile Guvernului se scrie cu î din i. Deci există un ordin al ministrului din 2016 și ai Academiei de Științe privind noile norme de ortografie a limbii române. Noi suntem un Parlament și nu trebuie să fim de râsul copiilor de la liceu, care știu cum se scrie”, a spus deputatul ACUM.


Pub