Viorica Dăncilă, despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi: Nu cred că este oportună o susţinere

Prim-ministra României, Viorica Dăncilă, a declarat, astăzi, la ambasada Franţei că există semne de întrebare în legătură cu activitatea fostei procurore şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, motiv pentru care nu o susţine pentru funcţia de procuroră-şefă la nivel european.

Foto: colaj

„De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede într-o funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitor la activitatea sa. Ştiţi că a fost revocată în perioada unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi nu îmi schimb părerea”, a spus Dăncilă, potrivit digi24.ro.

Întrebată despre poziţia diferită pe care o are în raport cu preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că o susţine pe Laura Codruţa Kovesi, Dăncilă a declarat: „Fiecare avem dreptul la opinie, aşa este în democraţie”.

UNIMEDIA amintește că astăzi, în presă, au apărut informații precum că Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Jean-François Bohnert, contracandidatul ei, va fi numit la șefia Parchetului financiar francez.


Pub