12:36:23 29.03.2024
Stiri

ACUM şi PSRM, acord comun pentru alegerile locale? Cine va fi candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău: „Fără geopolitică”

Politică 12.07.2019 13:20 Vizualizări2748 Autor: Ziarul National
ACUM şi PSRM, acord comun pentru alegerile locale? Cine va fi candidatul socialiștilor la Primăria Chișinău: „Fără geopolitică”


Blocul „ACUM” şi PSRM, care ar creat actuala majoritate parlamentară, ar putea semna un acord comun și pentru alegerile locale din 20 octombrie curent.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, șeful informal al socialiștilor, în cadrul unei emisiuni de la „Moldova 1” din seara zilei de 11 iulie.

„Important este ca, în premieră, campania electorală din Chişinău să fie fără geopolitică şi eu cred că acest lucru este posibil. Important să nu fie lupta cu tancurile ruseşti sau cu unioniştii, pentru că aşa s-a întâmplat cu regret în ultimii ani. Noi trebuie să avem un acord semnat între candidaţii forţelor de dreapta şi candidaţii forţelor de stânga cu principii de bază”, a declarat Igor Dodon.

Acesta a spus că deja a discutat despre un asemenea acord cu Maia Sandu, Andrei Năstase și Zinaida Greceanîi: „Există o deschidere față de astfel de abordare”.

Dodon a mai spus că, cel mai probabil, candidatul socaliștilor la Primăria Chișinău va fi Ion Ceban, cel care a pierdut ultimele alegeri în fața lui Andrei Năstase.

„Cine va fi contracandidatul său urmează să decidă celelalte două partide. Dar, în mod sigur, unul din doi - sau candidatul PSRM, sau candidatul ACUM - va fi următorul primar de Chișinău”, s-a arătat sigur Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md