VIDEO// Șeful-adjunct al Poliției din Chișinău, Silviu Mușuc, a demisionat. Cu ce avere pleacă funcționarul

Julieta Savițchi
12/07/2019
sputnik.md

Colonelul Silviu Mușuc a demisionat din funcția de șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție al municipiului Chișinău, pe care l-a condus timp de zece ani. Funcționarul, care la începutul lunii august va împlini vârsta de 55 de ani, ne-a spus că a plecat la pensie. Silviu Mușuc a reușit să-și construiască în ultimii trei ani o casă de vacanță pe malul lacului din satul Drăsliceni, pe care a înregistrat-o pe numele feciorului său.

”Am fost chemat la conducerea Ministerului de Interne și mi s-a spus că trebuie să plec. Fiindcă am atins stagiul de pensionare, am depus raport privind plecarea la pensie și mi l-au acceptat, deși contractul îmi expiră în decembrie 2019. Mă simt în formă, aș fi putut să mai lucrez, dar dacă mi-au zis să plec, am preferat să mă duc la pensie decât să fiu demis”, ne-a declarat polițistul.

Silviu Mușuc deține în proprietate un apartament de 139, 2 metri pătrați, pe care l-a procurat în 2017 cu 852,8 mii de lei. În același an funcționarul a vândut cu 508 mii de lei apartamenrul de 80 de metri pătrați pe care îl deținea din 1990. Tot în 2017, polițistul a contractat un credit de 450 de mii de lei cu rata anuală a dobânzii de 7 la sută, scadent în 2027.

Silviu Mușuc a reușit în mai puțin de trei ani să construiască o frumusețe de vilă pe malul lacului din satul Drăsliceni, situat la o distanță de 18 km de la Chișinău. Potrivit datelor cadastrale, vila este amplasată pe un teren de aproape cinci  ari de pe teritoriul întovărășirii pomicole ”Prietenia”.

Terenul  a fost procurat în 2016 și înregistrat pe numele lui Nicu Mușuc, fiul funcționarului.

Vecinii susțin că Silviu Mușuc vine la vilă aproape în fiecare seară.

Colonelul Mușuc a fost zgârcit în declarații când a fost întrebat despre casa de vacanță. ”Nu vreau să discut astăzi despre acest subiect. Fiul meu are 31 de ani, este căsătorit, a făcut două facultăți, a lucrat peste hotare. Copiii meu au început să muncească înainte de a absolvi 12 clase. Și eu am început să muncesc înainte de a împlini vârsta de 18 ani. Nu am făcut prostii, nu am fost corupt. Dacă era așa, nu m-aț fi aflat atâțea ani în diferite funcții, incșusiv de conducere. Eu port uniforma de la 18 ani”, a spus polițistul.

Precizăm că în 2018 Silviu Mușuc a avut un salariu lunar de 12 mii 873 de lei, iar soția sa care este medic a fost remunerată cu 11 mii 200 de lei.

 

Julieta Savițchi
12/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii