‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleManagementul produselor de uz fitosanitar în livezi, prezentat de Compania Bayer la Ziua Fructelor...

Managementul produselor de uz fitosanitar în livezi, prezentat de Compania Bayer la Ziua Fructelor 2019

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La cea de-a doua ediție a Expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură Ziua Fructelor, compania Bayer, care este unul dintre sponsorii evenimentului, a realizat o prezentare pentru horticultori, în cadrul căreia au fost relatate metode eficiente de protecție integrată contra bolilor și dăunătorilor în plantațiile pomicole, dar și diminuarea reziduurilor în urma aplicării produselor de uz fitosanitar.

Igor Copacinschi, directorul Diviziei CropScience Moldova, a menționat pentru Agrobiznes că, pe lângă soluțiile tradiționale, pentru acest sezon agricol mai special, Compania Bayer vine cu 3 produse inovative pentru menținerea sub control a bolilor provocate de micoze și dăunătorilor, eficiente atât în plantații perene, cât și pentru protecția legumelor și culturii de rapiță.

„Pentru al doilea an consecutiv, Compania Bayer este sponsorul Expoziției Ziua Fructelor, deoarece considerăm noi că Republica Moldova are un potențial enorm nevalorificat în sectorul pomicol. Unul dintre aspectele importante, prezentate de companie, ce nu trebuie neglijate se referă la managementul produselor de uz fitosanitar în livezi, accentul fiind pus pe produsele aplicate la mere în perioada post-recoltare, deoarece încep pregătirile pentru campania de recoltare. În cadrul Expoziției, am prezentat și câteva soluții, ce fac față provocărilor acestui sezon, cum ar fi preparatul Movento. Totodată, propunem alte 3 inovații care vin să soluționeze problemele ce apar la păstrarea fructelor: Scala, Luna Sensation și Teldor cu perioadă scurtă de așteptare, sunt produse ce nu lasă reziduuri în fructe. Inovația Bayer, ce vine în suportul fermierilor, este produsul biologic Serenade ASO, care deja este omologat în Republica Moldova și nu necesită perioadă de așteptare post-aplicare. Acesta este, de fapt, o necesitate, deoarece resturi de pesticide sunt depistate atât în materie primă, cât și în produsul finit. Astfel, cunoscând problema fermierilor ce ține de reziduurile de produse de uz fitosanitar din fructe, această soluție este perfectă îmbinând eficacitatea cu inofensivitatea. Totodată, în timpul prezentării, am pus accent pe elementele cheie, ce trebuie respectate în timpul depozitării fructelor. În acest an, bolile provocate de micoze sunt unele dintre cele mai des întâlnite, din cauza condițiilor climaterice specifice, deci venim cu soluții eficiente de prevenire și combatere a acestora în perioada de păstrare”, a relatat Igor Copacinschi.

Pe parcursul zilei, fermierii participanți în cadrul expoziției, au ocazia să interacționeze direct cu reprezentanții Companiei Bayer și să obțină mai multe informații despre inovațiile prezentate de aceasta.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›