image
Sursa foto: artwave.it

Mai mulți comercianți care îşi vând marfa ONLINE au fost sancționați de Fisc

Amenzi de peste jumătate de milion de lei au fost aplicate de către FISC, coemercianţilor care îşi vând produsele în mediul online.

Sancțiunile au fost aplicate după ce în prima jumătate a anului, inspectorii fiscali au identificat peste 450 de anunțuri plasate pe portaluri de anunțuri și rețele de socializare privind vânzarea produselor care se prezumă a fi comercializate din activitate ilicită de întreprinzător.

În aceste cazuri, inspectorii au întocmit 157 de procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente.

În mediul online sunt puse în vânzare produse de patiserie, iar SFS a atenționat că și acest gen de activitate este unul cu risc sporit de încălcare a legislației.

SFS a anunțat că va desfășura controale în domeniul comerțului online de produse de patiserie. Instituția a îndemnat producătorii din domeniu să dețină acte de proveniență și să aplice echipamente de casă și control la încasarea plăților în numerar.

Totodată, consumatorii sunt atenționați să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: