image
Sursa foto: agerpres.ro

Mii de animale sălbatice, confiscate de la o reţea internaţională de traficanţi

Mii de animale - feline, primate, broaşte ţestoase, păsări şi chiar rechini - au fost confiscate în cadrul unei impresionante operaţiuni desfăşurate împotriva unei reţele internaţionale de traficanţi, în urma căreia au fost arestaţi aproape 600 de suspecţi, a anunţat miercuri Interpol, citat de AFP.

Pe parcursul acestei operaţiuni coordonate în luna iunie de Interpol şi Organizaţia Mondială a Vămilor (WCO) în 109 ţări, poliţiştii au arestat 582 de suspecţi şi au confiscat 440 de colţi de elefanţi, peste o jumătate de tonă de obiecte din fildeş, 2.550 de metri cubi de lemn şi 2.600 de plante.

Aceste arestări şi confiscări au fost declanşate de o echipă internaţională de anchetatori şi vameşi, reuniţi în sediul Interpol din Singapore. Alte arestări şi cercetări ar putea avea loc în săptămânile şi lunile viitoare, precizează Interpol, al cărui sediu general se află în oraşul francez Lyon.

În total, au fost confiscate de la aceşti traficanţi 23 de primate, 30 de mamifere carnivore, peste 4.300 de păsări, aproape 10.000 de animale marine, inclusiv corali, căluţi-de-mare, delfini şi rechini, aproape 10.000 de broaşte ţestoase şi alte aproximativ 1.500 de reptile.

Fotografiile publicate online de Interpol prezintă şi confiscări ce au vizat piei de crocodil în Marea Britanie, zeci de papagali înghesuiţi într-o cuşcă de mici dimensiuni în India şi peşti-zebră care au murit în timpul unui transport ilegal în Brazilia.

De asemenea, în Nigeria a fost confiscată o jumătate de tonă de solzi de pangolin, unul dintre cele mai braconate animale din lume, căruia medicina tradiţională chinezească îi atribuie numeroase proprietăţi benefice.

Operaţiunea a dezmembrat mai multe filiere de comerţ ilegal online, permiţând arestarea unui grup de 21 de persoane în Spania şi confiscarea a 1.850 de păsări în Italia.

Aceasta a fost cea de-a treia operaţiune de amploare desfăşurată de Interpol, după cele organizate în 2018 şi 2017, care au dus fiecare la confiscări ale căror valori au fost estimate la mai multe milioane de dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: