(video) Ultimul VW Beetle! Iată cum arată maşina care va merge în muzeu în calitate de exponat

După ce a existat timp de mai multe generaţii ale omenirii ca un pilon al brandului german și în calitate de un fenomen global în industria auto, ieri, modelul Volkswagen Beetle a încetat să mai fie produs.

Ultimul exemplar a fost făcut la uzina mexicană din Puebla, un coupe în culoare Denim Blue, care îşi va petrece veşnicia în muzeul local al mărcii.

Foto: autoblog.md

În scurt timp după acest eveniment istoric, compania Volkswagen de Mexico îşi va reorienta resursele pentru a produce un nou SUV dedicat pieței nord-americane, care se potrivește în gama producătorului sub Tiguan.

„Este imposibil de imaginat unde ar fi fost Volkswagen dacă nu ar fi existat Beetle. De la primul său import în 1949 până la retro designul în care a fost făcut până în ziua de azi, acesta a prezentat capacitatea companiei noastre de a potrivi cuie rotunde în găurile pătrate ale industriei auto. Pentru că i-a venit timpul să plece, rolul pe care l-a jucat în evoluția brandului nostru va fi veșnic prețuit”, a declarat Scott Keogh, președinte și CEO Volkswagen Group of America. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub