Consiliul Superior al Procurorilor: Eduard Harunjen ar putea fi investigat pentru uzurparea puterii în stat

Consiliul Superior al Procurorilor au transmis Procuraturii Generale ca Eduard Harunjen să fie investigat pentru uzurparea puterii în stat.

Foto: CSP

După deliberări s-a decis ca adresarea ministrului de Interne, Andrei Năstase, în partea ce ține de uzurparea puterii în stat, pentru efectuarea investigațiilor procesual-penale în cadrul procesului penal nr. 2019924503, să fie transmisă Procuraturii Generale.

Tot azi, membrii CSP au respins două puncte din sesizarea lui Andrei Năstase, motivând că nu au competența de a se expune pe marginea punctului 2 și 3 pe care o găsiți aici.

Punctul 2. Recunoașterea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și a Declarației privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM, ca o sesizare despre infracțiuni și pornirea unei urmăriri penale complexe pe faptele infracționale invocate în aceste documente ale forului legislativ.

Punctul 3. Audierea în calitate de martori în cadrul urmăririi penale a semnatarilor Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM.


Pub