(doc) Motivul oficial prezentat de Eduard Harunjen în cererea sa de demisie

După mai multe solicitări din partea societății, politicului și a oficialilor, procurorul general Eduard Harunjen a înaintat șefului statului, cererea de demisie. În cerere, Harunjen invocă motive de sănătate.

Foto: UNIMEDIA

„În contextul agravării stării de sănătate, ce are drept consecință împosibilitatea exercitării plenipotențiare a atribuțiilor funcționale, solicit să acceptați cererea mea de demisie și să dispuneți eliberarea mea din funcția de procuror general al Republicii Moldova, înainte de expirarea mandatului”, a scris acesta.

Cerere / Sursa:via Facebook

Pe de altă parte, într-o reacție emisă presei, fostul procuror general își motivează decizia diferit de motivul invocat în cererea depusă în adresa președintelui Dodon: „Întru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotărârea de marți a Parlamentului, una evident ilegală și anticonstituțională, dar și pentru a proteja imaginea Procuraturii Generale și munca întregului corp de procurori, îmi anunț demisia”.

UNIMEDIA amintește că Eduard Harunjen și-a dat astăzi demisia. Tot astăzi, Igor Dodon a semnat decretul de demitere al procurorului general, cu participarea lui Eduard Harunjen.

Ulteror Harunjen a mers la Procuratura Generală, unde i-a adunat pe toți colegii săi, iar unii dintre aceștia au ținut discursuri.

Astăzi, Consiliul Superior al Procurorilor a făcut o sesizare în adresa Procuraturii Generale solicitând ca Eduard Harunjen să fie investigat pentru uzurparea puterii în stat.


Pub