Doi deputați cer Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor să explice cum 52 de judecători au procurat mașini și imobile în 2018

Deputații Radu Marian și Dan Perciun au solicitat informații de la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor despre modalitatea de achitare a mașinilor și imobilelor achiziționate în 2018 în cazul a 52 de judecători.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi împreună cu Dan Perciun am depus o solicitare de informații la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor prin care solicităm să ne informeze despre modalitatea de achitare (numerare sau transfer) a mașinilor și imobilelor achiziționate în 2018 în cazul a 52 de judecători.

Există o lege nouă din 2018 care obligă judecătorii, procurorii și alți funcționari publici să raporteze tranzacțiile în numerar de cel puțin 200.000 lei și cele în virament de cel puțin 500.000 lei. Noi vrem să aflăm dacă acești judecători au respectat această lege și dacă nu au plătit cash acolo unde nu trebuia! Simt că o să avem multe surprize”, a scris deputatul Radu Marian.

Radu Marian / Sursa:Facebook


Pub