(doc) Nouă candidați s-au înscris pentru fotoliile vacante de judecător la Curtea Constituțională din partea CSM. CV-urile acestora

Nouă candidați au fost înscriși până la această oră la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru cele două fotolii de judecător la Curtea Constituțională a R. Moldova. Lista a fost făcută publică pe site-ul CSM.

Foto: colaj UNIMEDIA

Este vorba despre Teodor Cârnaț, Vladimir Grosu, Oleg Potârniche, Sergiu Băieșu, Eduard Boișteanu, Mihai Corj, Tatiana Răducanu, Eduard Ababei și Andrei Coca.

Teodor Cârnaț deține în prezent funcția de profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Anterior, în perioada 2013-2017 acesta a deținut funcția membru al Consiliului Superior al Magistraturii; în perioada 2006-2012 a fost dirесtог executiv аl Comitetului Нelsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. Teodor Cârnaț este doctor habilitat în Drept.

CV-Carnat by UNIMEDIA on Scribd

Vladimir Grosu este doctor în drept. În prezent, acesta deține funcția de șef-interimar al Departamentului Drерt Penal, Facultatea de Drept, USM și lector la în cadrul aceluiaș Departament.

Grosu a deținut funcția ministru al Justiției în perioada februarie 2015 - iulie 2015 și de vice-ministru al Justiției în perioada iunie 2011 - februarie 2015. Între anii 2006 și 2011 a fost agent guvernamental - reprezentant al Guvenului Rep. Moldova la Curtea Europeană а Drepturilor Omului. Vorbește limba română, franceză, engleză și spaniolă.

CV-Grosu by UNIMEDIA on Scribd

Oleg Potârniche a absolvit Facultatea de Drept și deține un master în științe economice. Din 2012 până în 2019 a dețint funcția de șef adjunct și șef interimar al Direcției juridice din cadrul Agenției Rezerve Materiale a Guvernului RM. Anterior, în perioada 2000-2012 a fost șeful Direcției juridice la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

CV Potirniche by UNIMEDIA on Scribd

Andrei Coca este licențiat în drept. Acesta deține funcția de șef al departamentului juridic în cadrul companiei de construcţii Vasigur-Grup.

CV-Coca by UNIMEDIA on Scribd

Eduard Boișteanu este leclor universitar la catedra de Drept, Facultatea de Drерt, Universitatea de Stat Alecu Russo” din Bălți, iar majoritatea activității sale a desfășurat-o în cadrul academic. Boișteanu este doctor habilitat în drept.

CV Boisteanu by UNIMEDIA on Scribd

Mihai Corj este avocat. Corj a fost decan la facultatea Drept, INED precum și profesor universitar.

CV-Corj by UNIMEDIA on Scribd

Tatiana Răducanu este singura femeie candidată pentru funcția de judecătoare la CC, la concursul organizat de CSM. Aceasta a fost anterior judecătoare la Curtea Suрrеmă de Justiție, în perioada 2005-2016, iar în perioada 2003-2005, a fost judеcătоare la Сurtеа de Apel Сhișinău. De asemenea, în perioada 2013-2016 a deținut funcția de membră a Consiliului Suреriоr al Magistraturii.

CV Raducanu by UNIMEDIA on Scribd

Eduard Ababei este avocat și formator la lnstitutul Național al Justiției. În perioada 2009-2016 a fost viсе-рrеșеdintе, рrеgеdintе al Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ la Curtea de Apel Bălți. Timp de 10 ani, în perioada 1995-2005 a fost judecător la Judecătoria Drochia.

CV-Ababei by UNIMEDIA on Scribd

Sergiu Băieșu este doctor în drept și profesor universitar în cadrul Facultății de Drept USM, precum și la Universitatea din Craiova, România.

Băieșu a deținut funcția de decan al Facultății de Drept USM, în perioada 2012-2018. De asemenea a fost mеmbru al Consiliului Științific de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, în perioada 2005-2015.

CV-Baiesu by UNIMEDIA on Scribd

Mâine, 12 iulie, este ultima zi de depunere a dosarelor pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, concurs organizat de CSM.


Pub