(video) Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, după întrevederea cu prim-ministra Maia Sandu: „Ucraina este alături de Republica Moldova, nu doar pe hartă”

Prim-ministra Maia Sandu și președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, au susținut o conferință de presă după întrevederea de astăzi. Astfel, premiera a dat asigurări că Republica Moldova va deveni un partener de nădejde pentru statul vecin, Ucraina. La rândul său, Zelensky a declarat că Ucraina va participa, în continuare, activ în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Foto: GRM

„Ucraina va oferi susținere enormă pentru ca teritoriile statelor noastre să nu fie ocupate de forțele armate ruse. De asemenea, nu vom permite să ne impună planul de așa numita federalizare. Autoritățile de la Chișinău și cele de la Kiev au aceleași poziții privind la suveranitatea și securitatea ambelor state. Întâlnirea noastră bilaterală a fost una productivă. Ucraina este alături de Republica Moldova, nu doar pe hartă”, a declarat președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky.

Prim-ministra Maia Sandu și-a început discursul în câteva rânduri în limba ucraineană, iar apoi a continuat în limba engleză.

„Susțin cu tărie integritatea teritorială a Ucrainei și aș vrea să-mi exprim cel mai profund respect pentru ucrainenii care și-au dat viața pentru a-și apăra țara, pentru a-i apăra suveranitatea și viitorul European. Acum câteva săptămâni Moldova încă mai era condusă din umbră, de un oligarh care a capturat instituțiile statului și a exploatat Moldova ca pe propria moșie.

Plahotniuc a transformat Moldova într-o zonă gri, infectată de corupție, spălare de bani și periculoasă pentru securitatea economică și a frontierelor cu Moldova și Ucraina. Noi punem capăt acestei fărădelegi și vă promitem că Moldova va deveni un partener și un vecin de încredere”, a menționat Maia Sandu.


Pub