Săptămâna viitoare, ar putea fi numit un nou șef la Moldovagaz, la propunerea Guvernului. Dodon: „Voi încerca să o obțin de la Gazprom o reducere a gazului livrat”

Președintele Igor Dodon a declarat că săptămâna viitoare Guvernul va propune candidatura noului șef al S.A. Moldovagaz. Șeful statului a menționat că candidatura noii conduceri trebuie să fie coordonată cu compania energetică din Rusia, Gazprom.

Foto: UNIMEDIA

„Săptămâna viitoare vom avea un nou director la Moldovagaz, profesionist. Care o să intre în detalii despre situația din interiorul instituției. Eu cunosc numele acestuia. Directorul Moldovagaz este propus de Guvern, dar se aprobă în consens cu Grazprom-ul”, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în durect” de la Moldova 1.

De asemena, șeful statului a declarat că există o șansă ca prețul la gaze naturale să fie redus.

„Prima rezervă este să ne clarificăm în interiorul Moldovagaz, iar a doua rezervă eu voi încerca să o obțin de la Gazprom - o reducere a gazului livrat în Republica Moldova, pentru următoarele 4-5 luni care nu ne vor permite să creștem tarifele. Cu acest subiect deja am început să mă ocup. Dar pentru a cunoaște ce reducere trebuie să cer, trebuie să cunoaștem care sunt rezervele interne”, a mai adăugat Dodon.


Pub