Șase oameni au murit în urma unei furtuni produse în nordul Greciei
Externe 11 iulie 2019, 15:55 | 1070

O furtună violentă a lovit una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Șase oameni au murit. Printre victime sunt și doi cetățeni români. Autorităţile au decretat stare de urgenţă în zona afectată.

În doar 20 de minute, o furtună violentă a făcut prăpăd în Halkidiki, una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Vântul puternic, ploaia torențială și grindina au măturat plajele, au distrus sute de terase, acoperișuri și au făcut șase victime. O femeie şi un copil de opt ani, ambii din România, au murit după ce s-a prăbușit acoperișul restaurantului, în care se aflau. Aceeași soartă a avut și un cuplu de cehi, care și-a găsit sfârșitul într-o rulotă luată de rafale. Alți doi cetățeni ruși au fost uciși de un copac rupt de vijelie. Peste 100 de oameni au fost răniți, iar mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Apa a pătruns în mai multe locuințe și restaurante, iar copacii rupți de rafalele puternice au blocat zeci de drumuri. Guvernul de la Atena a activat o celulă de criză, iar autorităţile locale au decretat stare de urgenţă în zonă. Aproape 200 de pompieri au fost trimiși să ajute sinistrații. Meteorologii vorbesc despre un fenomen meteo de o violență fără precedent în Grecia, care lovește într-o perioadă de caniculă extremă. În ultimele două zile, în regiunea afectată de furtună au fost înregistrate aproape 40 de grade Celsius. 

Opinia ta contează. Comentează!