14:10:58 28.03.2024
Stiri

OSCE: Rusia trebuie să-și retragă armata de pe teritoriul Republicii Moldova

Politică 11.07.2019 10:29 Vizualizări1488 Autor: Ziarul National
OSCE: Rusia trebuie să-și retragă armata de pe teritoriul Republicii Moldova


Adunarea Parlamentară (AP) a OSCE somează Rusia să-şi retragă complet trupele armate şi muniţiile de pe teritoriul Republicii Moldovei.

Într-o rezoluţie a Comitetului pentru afaceri politice şi securitate, adoptată în cadrul celei de-a 26-a sesiuni anuale a AP OSCE, desfăşurată la Luxemburg, este subliniată „necesitatea de a asigura retragerea completă a forţelor armate şi muniţiilor Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova şi transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă internaţională”.

AP OSCE şi-a reiterat „sprijinul ferm pentru soluţionarea completă, paşnică şi durabilă a conflictului în Republica Moldova, în baza principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional”.

AP OSCE îndeamnă părţile tuturor conflictelor din spaţiul postsovietic să înceapă negocierile pentru o pace cuprinzătoare şi durabilă în Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Republica Moldova.

Anterior, Comitetul pentru afaceri politice şi securitate al AP OSCE a adoptat o rezoluţie cu apelul de a elibera Crimeea şi de a retrage forţele armate ruse din Ucraina. De asemenea, AP OSCE a sprijinit o rezoluţie care condamnă ocupaţia unei părţi a Georgiei de către Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md