16:46:37 19.04.2024
Stiri

Consiliul Superior al Procurorilor a declarat INADMISIBILĂ sesizarea lui Năstase, prin care acesta a cerut pornirea urmăririi penale pe numele lui Harunjen

Social 11.07.2019 11:49 Vizualizări2820 Autor: Ziarul National
Consiliul Superior al Procurorilor a declarat INADMISIBILĂ sesizarea lui Năstase, prin care acesta a cerut pornirea urmăririi penale pe numele lui Harunjen captură


Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a declarat astăzi inadmisibilă sesizarea vicepremierului Andrei Năstase, prin care se solicita pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen pentru „coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției, corupere pasivă etc.”.

Anunțul a fost făcut de președinta CSP, Angela Motuzoc, după întrunirea de astăzi a Consiliului.

Pe de altă parte, CSP a decis să transmită adresarea ministrului de Interne, în partea ce ține de uzurparea puterii în stat, pentru efectuarea investigațiilor procesual-penale în procesului penal intentat în acest caz.

„CSP a hotărât să transmită adresarea domnului Năstase, în partea ce ține de uzurparea puterii în stat, pentru efectuarea investigațiilor procesual-penale. De asemenea, CSP a declarat inadmisibilă adresarea ce ține de desemnarea unui procuror pentru examinarea celorlalte aspecte invocate în sesizare. CSP nu are competența de a se expune asupra subiectelor 2 și 3 invocate în sesizare. Hotărârea este cu drept de atac, în condițiile legale”, a precizat Motuzoc.

Amintim că ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a depus, la 8 iulie, o sesizare la CSP, prin care a cerut ca să fie desemnat un procuror sau un grup de procurori care să examineze plângerea sa și să pornească urmărirea penală împotriva lui Eduard Harunjen pentru „coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției, corupere pasivă etc”.

De asemenea, Năstase a cerut CSP „recunoașterea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului R. Moldova și a Declarației privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PD, ca o sesizare despre infracțiuni și pornirea unei urmăriri penale complexe pe faptele infracționale invocate în aceste documente ale forului legislativ”.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md