19:03:45 28.03.2024
Stiri

Năstase nu este mulțumit în totalitate de DEMISIA lui Harunjen. „Această demisie reprezintă un TROC CRIMINAL”

Politică 11.07.2019 13:00 Vizualizări3611 Autor: Ziarul National
Năstase nu este mulțumit  în totalitate de DEMISIA lui Harunjen. „Această demisie reprezintă un TROC CRIMINAL” captură


Liderul PPDA, Andrei Năstase, consideră că demisia procurorului general, Eduard Harunjen, s-ar fi produs în urma unui „troc criminal”, iar în spatele acestuia ar sta Vlad Plahotniuc.

„Mă găsește acest moment important pentru noi toți – demisia procurorului criminal Harunjen, într-un avion. Trebuie să vă spun că trocul care s-a produs astăzi la CSP, între Harunjen și o majoritate de oameni răi din cadrul acestui consiliu, este criminal. Am insistat ieri ca Harunjen să demisioneze și astăzi a făcut-o. Dar înainte de asta a făcut un troc criminal cu indivizi din cadrul CSP, care de frica că vor fi ei următorii au decis să respingă sesizarea mea de punere sub urmărire penală a lui Harunjen. În spatele trocului de astăzi stă Plahotniuc și anturajul său, care încă se opune schimbării”, a acuzat Năstase.

Acesta a mai adăugat că demisia lui Harunjen nu va rezolva lucrurile: „Asta pentru că după el va veni un Igor Popa, un Roșioru sau alții la fel de toxici. Instituția trebuie reformată din temelii și să fie aduși pe banca acuzaților toți criminalii”.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că președinta CSP, Angela Motuzoc, este următoarea care trebuie anchetată penal pentru „tot ce a făcut”. „Știu că mereu a fost în contact cu Igor Popa, un torționar al evenimentelor din aprilie 2009”, a conchis Năstase.

De menționat că, astăzi, în urma mai multor insistențe, procurorul general, Eduard Harunjen, și-a dat demisia. Deși într-o adresare publică a acuzat politicienii de „un atact fără precedent” la adresa Procuraturii Generale pe care ar vrea s-o subjuge politic, în cererea sa de demisie sunt invocate motive de sănătate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md