16:36:28 29.03.2024
Stiri

Harunjen susține că Năstase NU s-a prezentat în fața procurorilor pentru a da declarații cu privire la sesizarea sa privind UZURPAREA puterii în stat

Social 11.07.2019 13:48 Vizualizări1832 Autor: Ziarul National
Harunjen susține că Năstase NU s-a prezentat în fața procurorilor pentru a da declarații cu privire la sesizarea sa privind UZURPAREA puterii în stat


Fostul procuror general, Eduard Harunjen, declară că la Procuratura Generală există un proces penal privind „uzurparea puterii în stat”, după ce Andrei Năstase a depus o sesizare vizavi de acest fapt, însă afirmă că ministrul Afacerilor Interne nu s-a prezentat, deocamdată, în fața procurorilor pentru a oferi declarații.

„La Procuratura Generală există sesizarea domnului Năstase privind uzurparea puterii în stat de către judecătorii Curții Constituționale (CCM) și președintele PD, Vlad Plahotniuc, care ar fi acționat concertat și ar fi dictat emiterea unor hotărâri ale CCM. Acest proces este în derulare. Domnul Năstase a fost invitat de câteva ori ca să dea declarații, dar acesta nu s-a prezentat încă”, a precizat ex-procurorul general.

Totodată, Harunjen a ținut să menționeze că sesizarea lui Andrei Năstase de la Consiliul Superior al Procurorilor pe numele său nu se referă la uzurparea puterii în stat, dar la modul de investigare a procesului penal privind uzurparea puterii în stat.

„Domnul Năstase și-a expus dezacordul că aceste investigații merg lent. Eu nu puteam să uzurpez puterea în stat din funcția de procuror general, deoarece nu pot să particip la înfăptuirea puterii în stat”, a conchis Harunjen, după ce și-a prezentat demisia.

De menționat că vicepremierul Năstase a declarat astăzi că demisia lui Harunjen s-ar fi făcut în urma unei înțelegeri, iar în spatele acesteia ar sta deputatul Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md