(video) Ultimul VW Beetle! Iată cum arată maşina care va merge în muzeu în calitate de exponat

După ce a existat timp de mai multe generaţii ale omenirii ca un pilon al brandului german și în calitate de un fenomen global în industria auto, ieri, modelul Volkswagen Beetle a încetat să mai fie produs. Ultimul exemplar a fost făcut la uzina mexicană din Puebla, un coupe în culoare Denim Blue, care îşi va petrece veşnicia în muzeul local al mărcii.

În scurt timp după acest eveniment istoric, compania Volkswagen de Mexico îşi va reorienta resursele pentru a produce un nou SUV dedicat pieței nord-americane, care se potrivește în gama producătorului sub Tiguan.

“Este imposibil de imaginat unde ar fi fost Volkswagen dacă nu ar fi existat Beetle. De la primul său import în 1949 până la retro designul în care a fost făcut până în ziua de azi, acesta a prezentat capacitatea companiei noastre de a potrivi cuie rotunde în găurile pătrate ale industriei auto. Pentru că i-a venit timpul să plece, rolul pe care l-a jucat în evoluția brandului nostru va fi veșnic prețuit”, a declarat Scott Keogh, președinte și CEO Volkswagen Group of America.

Introdus în America ca Type 1, Volkswagen a vândute aproape 5.000.000 de exemplare în Statele Unite și un total mondial de 21.500.000 de autoturisme. În 1998, noul Beetle a introdus silueta familiară pentru o nouă generație de șoferi și s-a vândut în peste 1.2 milioane de exemplare între 1998 și 2010. În 2011, a treia și actuala generație Beetle a mers în vânzare în SUA ca un model din gama anului 2012 și de atunci peste 500.000 de exemplare şi-au găsit proprietari.

Vândut atât în caroserie coupe, cât şi cabriolet, a doua și a treia generație Beetle au fost produse în mod colectiv în 23 de culori exterioare şi 32 de modele de decor interior, cu 13 configurații diferite de motorizări și în 19 ediții speciale, inclusiv Dune, Denim, Coast şi #PinkBeetle. Toţi “gândacii” din a doua şi a treia generaţie au fost făcuţi în Mexic şi realizaţi pe 91 de pieţe din întreaga lume.

După celebrarea sa, exemplarul final va fi expus în muzeul Volkswagen din orașul Puebla, Mexic. Şi ultimele mașini construite pentru SUA, o pereche de maşini în culoare Kings Red cu borduri personalizate, chei și scaune cu tapiţerie matlasată, se vor alătura colecţiei de vehicule istorice ale companiei Volkswagen of America.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/